Historia de Nuestra Falla

INICIS:

Per a descobrir el naixement de la nostra falla, hi ha que trasladar-se cap a l’any 1907, quan un grup d’amics, varen fundar la comisió de la que avanç es deia «Falla Corset i Cuba», reunits a un dels bars de la demarcació. Sent el nom de Corset, el que va rebre un carrer del barri de Russafa que hui reb el nom de Dènia (que va agafar finalment l’any 1929).

El temps va passar i aquesta comissió, amb quasi cent anys d’història, va rebre l’any 1997 el seu «Bunyol d’Or i Brillants ab Fulles de Llorer Colectiu».

Als inicis, el primer que va ser president, fou, en Josep Peralde Lidon (1913-1914-1917), poca documentació hi ha de les primeres falleres majors.

El primer monument, documentat graficament, es de l’any 1913, i varen seguir-lo uns altres fins a l’actualitat.

Si hi ha alguna cosa que represente especialment a la nostra comissió, es el «Carrer Adornat». A l’any 1980, van escomençar a decorar-se els carrers de la nostra demarcació ab uns tonels i fulles de palmera. L’any següent va ser una barraca i va ser ja per l’any 1982 quan va esdevindre, el primer «Carrer Adornat» que va participar a concurs, portant-se un segon premi.

Varen ser vint anys fent «Carrer Adornat», fins a l’any 2002, obtenint deu primers premis, nou segons premis i un tercer.

En la actualitat, i amb motiu del nostre centenari que es celebrà l’any 2007, se va aconseguir recopil.lar tota la informació posible i documentar-la, poc a poc, s’anira organitzant i publicant a la web.

Deja una respuesta

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Web de una falla Centenaria del Barrio de Ruzafa